Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (Se-Yap) Kuruldu

03.09.2007 17:06
Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (Se-Yap) Kuruldu

Ülkemizde sinema eseri yapımcılarının ortak çıkar ve hedefler doğrultusunda örgütlenmelerini sağlamak; mevcut sorunların giderilmesine ve yapımcılara yeni olanaklar yaratılmasına çalışarak, film yapım ve yapımcılığının gelişmesine katkıda bulunmak; yapımcılık mesleğinin kamuoyu nezdinde saygınlığını arttırmak; uluslararası yapımcı ve yapım evleri ile kurumsal ilişkiler kurarak ülkemizde sinema sektörünün ve film yapımcılığının gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile oluşturulan Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) kuruluşunu tamamlayarak sinema sektörüne ilişkin meslek birlikleri arasındaki yerini almış bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu;

Türk filmlerinin yeniden vizyon ve ilgi görmesini sağlayan İstanbul Kanatlarımın Altında adlı filmin yapımcısı Nida Karabol Akdeniz öncülüğünde kurulan SE-YAP’ta, yurtiçi ve yurt dışı ödüllü bir çok filmin (Hiçbiryerde, İklimler…) yapımcısı Zeynep Özbatur ile son olarak Nazım Hikmet’in hayatının bir kesitini beyazperdeye Mavi Gözlü Dev adlı filmle aktaran yapımcı-yönetmen Biket İlhan gibi yapımcılar yönetim kurulu üyesi olarak yeralmaktadır.

Görevler;

Ulusal sinema sektörümüzün kendine yeterli bir sektöre dönüşmesini sağlama yolunda, film yapımcılarının mesleki ilke ve amaçlar doğrultusunda bir araya gelerek güç birliği ve öncülük yapmalarına önemli bir katkı oluşturacak; bu hedefe yürürken üyelerimizin yapımlarının kullanımından kaynaklanan ücretlerin ve tazminatların tahsilini sağlamak başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde haklarını korumak, izlemek; bunun için idari ve yargı yollarına başvurmak SE-YAP ‘ın başlıca görevi olacaktır. Türk yapımlarının yurt içi ve yurt dışında özellikle yasadışı yollarla yapılan yayınlarının takipçisi olacak ve yapımcıların maddi ve manevi haklarını koruyacaktır.

Yapım Destek Linkleri;

Se-Yap yapımcıların Kültür Bakanlığı, Eurimages, World Cinema Fund gibi dünya çapında destek alabilecekleri fonlarla ilişki kurmalarında bilgi akışı sağlıyor.. Ayrıntıları www.se-yap.org.tr sitesinde bulabilirsiniz.

Korsan İle Mücadele;

Film yapımlarını yasa dışı yollarla üreten, çoğaltan, izinsiz biçimde yurda getiren, dağıtan ve pazarlayan kişi ve kuruluşlara karşı yasal önlemlerin alınması için çalışmak ve mücadele etmek de SE-YAP’ın başlıca uğraşlarından biri olacaktır.

Korsan’a karşı yapılan ilk mücadelede Kültür Bakanlığı işbirliği ile baskınlar sonucu dolan, yetersiz kalan depolara yeni depolar eklenmesi ve yine baskınlarda kullanılan araçların arttırılması, yeni araçların temin edilmesi sağlanmıştır.

Tanıtımlar;


Sinema sanatımızın ve yapımcılarımızın uluslararası tanıtım ve itibarını arttırmak amacıyla yurt dışındaki kamu kurum ve kuruluşları da dahil olmak üzere tüzel ve gerçek kişiler ile mesleki ve idari ilişkiler kuracak olan SE-YAP, ulusal ve uluslararası paneller, kurultaylar ve film festivalleri düzenleyerek etkin bir rol üstlenecektir.

 

www.se-yap.org.tr

seyap@se-yap.org.tr

İletişim:

Tel : 0212-236 39 15

Faks :0212-227 30 56

Süleyman Seba Cad. Acısu Sok.

Tahsin Bey Apt. No:1/16

Maçka-İstanbul